BRIDGE

                                         15/10/2021

Bridgeturneringer på Paradise Park Fun Lifestyle Hotel, Los Cristianos,
Tenerife i November 2021 og Januar 2022.

Norsk Bridgeforbund arrangerer daglige bridgeturneringer (ikke søndager) fra mandag 15.november t.o.m. lørdag 27. november, og fra mandag 10. januar t.o.m. lørdag 29. januar.

Hotellet´s adresse er Calle Hawai 2, Los Cristianos, og det spilles 24 spill fra kl. 16.00 til ca kl.19:30.

Disse arrangementene startet i januar 2010 og har blitt gjennomført hvert år (i november fra

2012) med unntak av «Covid-19» perioden i 2020/2021. På det meste har vi vært over 200

spillere på en kveldsturnering, og vi spiller gjerne i 2-3 puljer basert på spillernes handicap.

Forespørsler til Per Bryde Sundseth, (+47) 911 47 378.

 

Norsk Bridgeforbund (NBF) som ble etablert i 1932 er organisert i 25 kretser og 300 klubber, og har

p.t. 9000 medlemmer.
Norge har mange internasjonale mesterskap og gode plasseringer i EM og VM både i åpen klasse,
dameklassen og juniorklassen.
NBF har de siste årene satset sterkt på rekruttering og et av hovedsatsingsområdene er Bridge for
Alle, hvor arrangementene har en sosial og avslappet profil, og gir rom for andre aktiviteter i tillegg til
bridge.
NBF - Bridge for Alle har hvert år siden 2010 arrangert Bridge Festivaler på Paradise Park Fun Lifestyle
Hotel, Los Cristianos, Tenerife, 3 uker i januar med unntak av januar 2021 grunnet Covid-19
pandemien. Dessuten 2 uker i november siden 2012 med unntak av november 2020 grunnet
pandemien.
Initiativtaker Per Bryde Sundseth tok kontakt med sin gode venn Ivar Olsøn-Lunde i 2008 som da var
markedsdirektør i Fred Olsen lines på Tenerife, og dessuten Konsul på Tenerife.
Gjennom Ivar fikk vi kontakt med hotellets direktør Bruno Correa, og etter diverse mailutvekslinger
og personlig kontakt, ble det inngått avtale mellom NBF og Hotel Paradise Park for arrangement av
den første Bridge Festival i Januar 2010.
Sammen med sin bridgemakker Knut Kjærnsrød startet Per planleggingen og annonseringen i tett
dialog og samarbeid med NBF´s styre og administrasjon. Det første året hadde vi ca 100 deltakere og
en av hovedturneringene ble vunnet av brødrene Kjell og Lennart Bodin fra Sverige.
Vi vil følge opp med flere informasjoner etter hvert.
Med forbehold om coronapandemien, kan vi foreløpig informere om at det blir et arrangement 15. –
27. november 2021 og 10. - 29. januar 2022

                Utflukter på Tenerife og La Gomera

Tenerife 

Teide er  Spanias høyeste fjell med sine 3.718 meter over havet og ligger en drøy times kjøring fra Los Cristianos. Med buss/bil kommer en opp til ca. 2500 meter, og hvis forholdene er gunstige, kan en ta en kabelbane opp til 3.555 meter.

Loro Parque:

Er en fantastisk dyrehage som ligger ved Puerto de La Cruz, nordvest på Tenerife.

La Gomera:

La Gomera er nabo øya til Tenerife, og det tar ca 30 minutter  med Fred. Olsens Express ferge dit. Øya har en fantastisk natur og er også kjent for sitt særegne plystrespråk. Den har dessuten en spektakulær golfbane (Tecina Golf ).

Santa Cruz:

Er hovedstaden på Tenerife. Den ligger på østkysten 8 mil fra Los Cristianos, med gode bussforbindelser. Det går dessuten motorvei dit.

Guimar:

Ligger ca 5 mil nordøst for Los Cristianos og er et område med flere pyramider som Thor Heyerdahl mente beviste en link mellom Egypt og Sentral-Amerika. Stedet har et stort informasjonssenter som forteller mye om Heyerdahls virksomhet. Det går bussturer dit.

Los Cristianos:

Byen har etter hvert vokst seg ganske stor og er i det nærmeste sammenvokst med nabobyen Las Americas. Det er en utpreget turistby med mengder av hoteller, restauranter og butikker, men har også et ekte bysentrum med en rest av kanarisk dagligliv.

Fra hotellet vårt er det ca 20-25 minutter å gå ned til en flott strand, eller du kan benytte gratis skyttelbuss fra/tilbake til hotellet.

Nede ved havnen har Fred. Olsen  ” Benchijigua Express”,  trimaran ferge med daglige avganger til La Gomera og La Palma.

                         Mat og drikke utenfor hotellet

Det finnes mange gode spisesteder i Los Cristianos og i nabobyen Las Americas, og dere klarer sikkert å finne fram til det meste.

                                Golf på Tenerife

Golfmulighetene er fortsatt gode her nede. Vi har fortsatt en avtale om kjøp av billetter  på kortbanen Los Palos som ligger bare 5-10 min kjøring fra hotellet.

Det blir også muligheter til å melde seg på søndagsspilling på Adeje, Los Palos til en hyggelig pris. Der vil vi ha et begrenset antall plasser, andre baner i området er Golf del Sur og Amarilla Golf som ligger ved flyplassen, samt Golf Las Americas.

Kommer tilbake med diverse euro tilbud for en ordinær runde.

                                    Kanarifakta

På spansk heter øyene Islas Canarias (av latin Insulae canariae) som betyr hundeøyene, og navnet har altså ingen ting å gjøre med fuglegruppen kjent fra diverse bur her hos oss. Det strides noe om hvorfor navnet ble slik, men en av teoriene er at historikeren Plinius skrev feil og at dyrene skal være canis (hund) marinus som betyr sel.

Gruppen består av sju større øyer: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera og El Hierro, samt noen mindre hvorav et par har noen hundre innbyggere. Øygruppa er altså spansk men ligger ikke mindre enn ca 1500 km fra det spanske fastlandet.

Avstanden til Afrika er vesentlig mindre, fra den østligste, Lanzarote er det ikke mer enn ca 100 km til det afrikanske kontinentet. El Hierro er den sørligste og vestligste øya, og Punta Orchilla ble lenge ansett som det vestligste punktet i den kjente verden. Den eldste bosettingen på øyene er datert til ca år 500 f.Kr. Det var diverse berbiske folkegrupper fra Afrika som kom til øyene, og urbefolkningen fikk senere navn etter hvilke øyer de bodde på. Blant annet ble innbyggerne på Tenerife kalt guancher.

Øyene ble erobret av Spania i løpet av 1400-tallet.

Kanariøyene ble ganske tidlig et populært turistmål. Den aller første turen ble fløyet av Svenska Aero allerede i 1955, og året etter startet flyvningene for fullt.

«Vår øy» Tenerife er den største av øyene med et areal på 2.034 kvadratkilometer og har innpå 950.000 innbyggere. Her ligger også vulkanen Teide som flere av dere har besøkt og som er Spanias høyeste fjell med sine 3.718 meter. Santa Cruz de Tenerife er hovedstaden på øya og den nest største byen på Kanariøyene etter Las Palmas. Tenerife besøkes årlig av over 5 millioner turister, og i tillegg til hovedstaden er Los Cristianos, hvor vi holder til, og naboen Las Americas de store senterne. For eksempel har Los Cristianos i dag ca 20.000 innbyggere, men da turismen startet i slutten av 50-årene var innbygger tallet under 1500, og det var knapt nok innlagt vann og strøm.

Klimaet er varmt og stabilt året rundt. Imidlertid kan værgudene sannelig herje i området også, med nedbør i bøtter og spann og lyn og torden. Den nordre delen av øya er for øvrig mer nedbørrik og dermed også betydelig mer grønn og frodig. I Santa Cruz arrangeres for øvrig Karneval i februar, og dette regnes som  verdens neststørste etter Rio de Janeiro i Brasil.

 

© 2021 DMTConecta. All Rights Reserved